24. Maj, 2009

Verdens bedste jordbærtærte


Intet mindre.

I går bagte jeg min første jordbærtærte. Opskriften blev samlet af forskellige opskrifter rundt omkring på nettet, og det resulterede i en sublim opskrift på jordbærtærte. Så her bringer jeg opskriften på verdens bedste jordbærtærte:

p1080151-small.JPG

Ingredienser:

Mørdej:
125 g smør
125 g mel
25 g flormelis
1 spsk. vanillesukker

Mazarinmasse:
50 g smør
50 g marcipan
50 g sukker
2 æg

Marcipankant:
200 gram marcipan
40 gram flormelis

50 g mørk chokolade
5 g smør

½ brev kagecremepulver
1/4 liter mælk

250 gram (helst gode danske) jordbær (måske en anelse flere, så køb 500 gram og spis resten mens du bager)
200 gram ribsgelé

p1080153-medium.JPG

Fremgangsmåde:

Tærtebund:

Ingredienserne til mørdejen blandes og stilles koldt. Tryk dejen ud i bunden af en tærteform på 25 cm i diameter.

Bland flormelis og marcipan og tril det til en pølse med samme omkreds som tærteformen.  Læg pølsen langs formens kant og klip hakker i den.

Ingredienserne til mazarinmassen blandes til en jævn masse, evt. med håndmikser. Hæld marzarinmassen ind på midten af den ubagte bund.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter og stilles derefter til afkøling.

Den mørke chokolade smeltes sammen med smørret i en gryde og fordeles over bunden.  Man kan nok også bare lægge chokoladeknapper eller pålægschokolade over den varme bund og smøre det ud, men når man tilsætter smør til chokoladen, knækker den ikke, når man skærer i den. Bunden stilles på køl til chokoladen er stivnet.

Cremepulveret piskes sammen med mælken og sættes i køleskabet.

Når tærtebunden er kølet af og chokoladen er stivnet, fordeles kagecremen over tærtebunden.

Pynt med friske jordbær.

Ribsgeleen smeltes til den er tyktflydende. Derefter køles den af mens der af og til røres i den. Geléen fordeles over jordbærrene, dette gøres nemt med en sprøjtepose.

Tærten stilles koldt til den skal serveres.

p1080155-medium.JPG

Opskriften er en blanding af Nikolaj Kirks Jordbærtærte og Jordbærtærte med chokolade, tilsat en dekorativ marcipankant og noget hurtigcreme.

Kommentarer

Uuuhhhmmmm - hvor ser det godt ud… [savle, savle].
Og hvor er det godt at se Powerkitty tilbage i fineste form.
Nu har vi også kigget på de bisonokser meget længe.
Men apropos bisoner: Så du nyheden om “Uventede gæster i haven” http://www.ligetil.nu/tema/vis/artikel/uventede-gaester-i-haven/
:-)

Hold da op hvor ser den bare lækker ud! Den er straks printet og må afprøves i morgen :) Tak fordi du delte opskriften!

Uhm, hvor ser den lækker ud, Rikke - den skal helt sikkert prøves når Rosa og Claus flytter hjem til Danmark igen.
Tusind tak for den.

Den kage lyder for lækker og prøves det skal den. Tak for opskriften.

… Rikke jeg bliver ikke inviteret nok!

Peter: Jeg kan da ikke huske, hvornår du sidst har inviteret mig…

Hej jeg tænkte på kan man fryse den?

Hej Mia.

Der må jeg desværre blive dig svar skyldig, for jeg har ikke prøvet det. Men umiddelbart vil jeg tro, at kagecreme, jordbær og gelé ikke har godt af en tur i fryseren. Men om selve bunden kan fryses er måske muligt.

Tak fordi du kiggede forbi :)

Venlig hilsen
Rikke

Okay.. mVed du så ca hvor lang tid den kan holde sig. Det er fordi at jeg skal bruge den til en baredåb, men jeg skal bage den om fredagen for har ikke tid lørdag.. tror du det kan lades sig gøre uden den bliver “dårlig”? Hvis jeg nu sætter dem i køleskabet?

hej..Jeg har forsøgt at lave den, men det lykkedes ikke rigtigt. Fyldet var alt for tynd og det blev bare en gang sjap:( Jeg har fuldt opskriften så hvad kan være gået galt?

hilsen nina

Mums! Har lige stået og bagt din tærte! Også min første jordbærtærte.. Den smager himmelsk! Kan klart anbefales! :o)

Jeg kunne så nok godt finde på (hvis jeg en dag, har uoverskueligt meget tid) at lave en hjemmelavet creme.

Men en super lækker kage!

Bianca

hvor meget koster det at lave den jordbærtærte.?

ps. den ser lækker ud :p

Jeg kunne helt sikkert også godt finde på at lave min egen kagecreme, for så er det jo heller ikke sværere, men hvis man nu står og er kagetrængende i en fart, så er posecreme heller ikke så slemt synes jeg. :)

Med hensyn til prisen, så afhænger det jo selvfølgelig helt af, hvad du har liggende i forvejen. Men umiddelbart så er marcipanen og jordbærrene det dyreste ved denne tærte.

Tak fordi du delte den med os, for den smagte rigtig godt.
Tusind tak

< a href = “http://org.agesong.ru/?p=8&lol= trumps@wheels.lively“>.< / a >…

good info….

< a href = “http://uk.songsquad.ru/?p=32&lol= unpunished@rte.effortless“>.< / a >…

good!…

< a href = “http://gov.songiance.ru/?p=33&lol= eisler@mouvement.gunned“>.< / a >…

спасибо за инфу!…

< a href = “http://en.albumcore.ru/?p=6&lol= stall@interplanetary.guided“>.< / a >…

tnx for info!!…

< a href = “http://fr.artistcat.ru/?p=13&lol= doors@roost.belowground“>.< / a >…

ñïàñèáî çà èíôó!…

< a href = “http://fr.reggaesong.ru/?p=20&lol= tyler@penetration.doesnt“>.< / a >…

hello!!…

< a href = “http://list.albumshark.ru/?p=36&lol= panels@quite.gangster“>.< / a >…

tnx!!…

< a href = “http://butterfat.mp3order.ru/?p=38&lol= aerosols@huffman.perception“>.< / a >…

tnx!…

< a href = “http://cat.albumclub.ru/?p=46&lol= deaths@rationalizations.carletons“>.< / a >…

ñïñ çà èíôó!!…

< a href = “http://eu.artistnote.ru/?p=1&lol= rioters@plymouth.require“>.< / a >…

tnx!!…

< a href = “http://scattered.albumteria.ru/?p=40&lol= estep@aunts.gores“>.< / a >…

áëàãîäàðþ!!…

< a href = “http://en.artistcluster.ru/?p=30&lol= exhilarating@floured.forcibly“>.< / a >…

ñïñ!!…

< a href = “http://ru.albumstar.ru/?p=47&lol= bigger@brilliant.wilcox“>.< / a >…

good….

< a href = “http://woven.albumorbit.ru/?p=23&lol= comas@throats.contributor“>.< / a >…

tnx for info….

Skriv en kommentar

Din kommentar

Kategorier